Wednesday, May 8, 2013

Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ: Κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού ο εθνικός ύμνος!



Για κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θοδωρής Δρίτσας, σχολιάζοντα την "αυθαίρετη πρωτοβουλία", όπως την χαρακτηρίζει, του αγήματος να άδει τον Εθνικό Ύμνο την ώρα που ιερείς και ψάλτες έψελναν το "Χριστός Ανέστη".

"Ελπίζουμε οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 «Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού», το οποίο προέβλεπε για τελετές – εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του «Θείου Πάθους» και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι – και είναι – οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία", επισημαίνει ο Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ– ΕΚΜ.

"Αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας. Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος Αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι", τονίζει ο κ. Δρίτσας και καταλήγει κάνοντας αναφορά στο tweet του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος συνεχάρη το άγημα για την συγκεκριμένη ενέργεια.

"Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση και ποιό είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας. enikos.gr


http://www.stoxos.gr/2013/05/blog-post_6135.html

2 comments:

Anonymous said...


Mήπως Κλ@σ@με μέντες κ. Δρίτσα;
Το μήνυμα νομίζω ήταν σαφές, σαφέστατο από τους εφέδρους. Κόφτε τις αναλύσεις του σαλονιού και κάντε
το πατριωτικό σας καθήκον, που είναι επίσης σαφές: Πάψτε να παίζετε τις κουμπάρες στην Βουλή και αρθρώστε
καθαρό πολιτικό λόγο. Ο θείος Σαμ
έστριψε αλά γαλλικά και ή έχετε πρόταση και σχέδιο ή αν δεν έχετε,
αδειάστε μας την γωνιά παρακαλώ και μη δημιουργείτε παράσιτα.

Anonymous said...

TI THA MPOROUSE NA PERIMENI KAPIOS APO KOUMOUNISTI. EFOSON APO KATAVOLI IPARKSEOSAS ISASTE ANTHELLINES KE PRODOTES TIS ELLADOS KE TOU PLITHISMOUTIS. KE TO HIROTERO PANTA EGKLIMATIES TIS ELLADOS KE TON ELLINON. TO OTI DEN SAS EHOUN STISI STON TIHO AKOM,A OI ELLINES INE THYEMA APOVLAKOSISTOUS.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails